KÖZÖS ÜGYEINK. Együttműködésen alapuló művészeti projektek

2018. január 30 - 2018. március 18.
Meglátjuk! Benczúr Emese, Imre Mariann, Tarr Hajnalka, Szíj Kamilla és Szira Henrietta projektje látássérültekkel. fotó: Bozsó András
A kiállítás egy négyéves nemzetközi program (CAPP) eredményét mutatja be a közönségnek, melynek célja, hogy megismertesse a művészekkel az együttműködésen alapuló művészeti gyakorlatot, és támogasson olyan, különféle közösségek bevonásával megvalósuló projekteket, amelyek hatékony megoldást keresnek egy-egy aktuális társadalmi problémára.

A pályázati úton kiválasztott mintegy 25 képzőművész 2017 folyamán hét különböző projektet valósított meg, több budapesti és vidéki helyszínen. A művészek különféle közösségekkel dolgoztak együtt, köztük marginalizált vagy sajátos problémákkal küzdő emberekkel, így budapesti és Pécs környéki iskolásokkal, értelmi sérült fiatalokkal, látássérültekkel, kis falvak lakóival, mezőgazdaságból élő vállalkozókkal, leszakadó térségben élő romákkal. A projektek célja a művészek társadalmi szerepvállalásának erősítése, valamint a résztvevők életminőségének javítása volt. A művészi alkotófolyamatba bevont résztvevők saját kreativitásukat megélve kerestek megoldást egy-egy társadalmi problémára, megtapasztalva a közösség támogató erejét a közös munka során.

A kiállítás és a kísérő kiadvány a hét különböző projekt kapcsán készült fotókon, filmeken, műtárgyakon túl felvázolja az együttműködésen alapuló művészeti gyakorlat magyarországi történetét és legfontosabb eredményeit is.

Iratkozzon fel
HÍRLEVELÜNKRE!